Skip to main content

Vi ønsker at bidrage til at
styrke interessen for jazz i Struer og omegn.

Tidligere arrangementer

2018

23/11/2018 · 20:00 - Værkstedet // Organic 3 feat. Mathias Heise

Mathias Heise - mundharpe
Niels Ole Sørensen - hammondorgel
Uffe Steen - guitar
Esben Bach - trommer

Udover at være aktiv med at arrangere 'Jazzy Days i Tversted' så vælger lederen af festivalen Niels Ole Sørensen også at være aktuel som udøvende musiker. Han er nemlig organist og med trioen Organic 3 får han afløb for lysten til at spille souljazz. Og gruppen begejstrer ethvert publikum i dette land med deres organiske og energiske funky- og blues mættede jaaazzmusik.

Kapelmesteren er på sit Hammondorgel en funky herre, der ikke bare lægger en solid bund men også kan fyre den af i nogle overraskende og intelligente soli. Og så han han en evne til at komponere numre der sidder lige i skabet. Selv hårdkogte hammondafficionados bliver nødt til at tjekke ham ud!

Trommeslageren Esben Bach er imponerende bag stikkerne. Hans dynamiske og samtidig teknisk overlegne trommespil er en fornøjelse at høre.

Gennem en lang karriere har Uffe Steen udviklet et originalt og personligt udtryk på instrumentet, hvilket giver hans musik et umiskendeligt præg og etableret ham som landets måske bedste guitarist. Spillet er medrivende, opfindsomt og aldrig forudsigeligt, og bevæger sig ubesværet mellem blues, pop og jazz ved hjælp af hans originale, sammenhængende og glidende bluesfrasering. De oser ud af musikerne at de nyder at spille med hinanden og det smitter af på musikken og ikke mindst publikum som vi håber at se rigtig mange af.

6/9/2018 · 20:00 - Værkstedet // Morten Haugshøj Group
Jesper Løvdal - sax
Anders Mogensen - trommer
Thomas Sejthen - bas
Simon Gorm Eskildsen - klaver
Morten Haugshøj - guitar.
 
Morten Haugshøj er en professionel jazzguitarist og komponist fra Aarhus, som har studeret en rum tid i New York ved verdensklasse-guitarister. Han er etableret på den danske jazzscene og efterhånden brugt i mange sammenhænge og har blandt andet turneret med det amerikanske/europæiske band ’’Ommatidium’’. Han har nu indspillet fire albums i eget navn med forskellige grupper – den seneste ’’The Street Doctor’’ (2017) med denne kvintet.
 
Musikken kan kaldes både eksplosiv og lyrisk instrumentaljazz. New York møder Norden med den stærke melodi i højsædet.
5/5/2018 · 14:00 - Struer Musikskole // Saluzzi/Fracchi/Bisgaard
José Saluzzi (AR) : Guitar
Juan Fracchi (AR): Kontrabas
Ulrik Bisgaard (DK): Trommer
 
ARGENTINSK TANGO MØDER NORDISK JAZZ.

SALUZZI (AR) FRACCHI (AR) BISGAARD (DK) er en skøn nydannet trio, der kombinerer sydamerikanske og nordiske rytmer og klange. Musikken henter inspiration i argentinsk tango og zamba samt grooves og stemninger fra den nordiske jazz.

Trioen, der gav sin første koncert i Buenos Aires i februar 2017, mestrer det fabulerende, poetiske og ekspressive. Den består af José Saluzzi (guitar), Juan Fracchi (kontrabas) og Ulrik Bisgaard (trommer), der hver især har udgivet cd’er i grænselandet mellem jazz og tango. Repertoiret, der består af originale numre af Saluzzi og Fracchi, blander tætte rytmiske passager og frie lyriske forløb, hvor det melankolske slår over i det muntre og energiske. Et frugtbart musikalsk møde finder med denne trio sin form.

Fakta om musikerne
José Saluzzi er et etableret navn på den internationale jazzscene. Han har sammen med Dino Saluzzi og Marc Johnson og Palle Danielsson indspillet på ECM (Cité de la Musique, 1998 og Responsorium, 2003).
Juan Fracchi er en efterspurgt bassist inden for både tango nuevo og jazz. Han har bl.a cd’en Sin Seguro (2007) bag sig.
Ulrik Bisgaard har med orkestret TangoJazz udgivet cd’en ’Milonga triste’ i 2014. Han er en eftertragtet trommeslager i dansk jazz. Han har udover TangoJazz optrådt med bl.a. Jens Jefsen, Christian Vuust, Hans Esbjerg og Jens Viggo Fjord.
8/4/2018 · 14:00 - Værkstedet // Ternion Quartet
Silke Eberhard (D): Altsax
Geoffroy De Masur (F): Trombone
Roland Schneider (D): Trommer
Anne Mette Iversen (DK): Bas
 
Original jazz med udstråling, energi og livsglæde.

Ternion Quartet debuterede med deres første album i foråret. Det er samtidig Anne Mette Iversens ottende udgivelse som bandleder.

Efter en karriere i USA bor hun nu i Berlin. Ternion Quartet spiller Anne Mette Iversens originale kompositioner, som er forankret i jazztraditionen, men fri i ånd og udtryk og med fokus på moderne jazz, grooves og swing.

Kompositionerne er skrevet ud fra konceptet, at harmonikken opstår som følge af lineær bevægelse. Det resulterer i stærke, individuelle melodier, melodisk frihed og mangfoldighed. Gruppens lyd er frisk og ny, og improvisationerne er medrivende og gribende. Ternion Quartet er en gruppe med stor udstråling, fuld af energi og livsglæde, og de fire musikere er altid "på".
 
 
Om Ternion skriver Niels Overgaard i Jazznyt:
”Efter at Anne Mette Iversen er flyttet til Berlin har hun startet Ternion Quartet. Igen er det Iversens stærke og indholdsrige kompositioner der er attraktionen.”
Er-em-online.de giver Ternion Quartet 6 stjerner (= fænomenal) og siger:
”Musikken er virtous og engagerende, kræver opmærksomhed fra lytteren. Særligt spændende er de musikalske dialoger mellem trombone og altsaxofon
.... Også soloer fra alle musikerne - herunder trommeslager Roland Schneider - er fra øverste hylde ".
 
3/3/2018 · 14:00 - Struer Musikskole // Divine Beast

Niclas Knudsen: Guitar
Johnny Åman: Bas
Anders Mogensen: Trommer

Denne trio har sat sig for at udforske og forny det ellers udryddelsestruede format – guitartrioen!

Tre musikalske legesvende har kastet sig over opgaven med alt hvad de har, uden forbehold og resultatet er ikke at kimse af.

Repertoiret er en blanding af Ellington numre og Niclas Knudsen kompositioner.
Velkendte titler som ”I got it bad”, ”Caravan” og ”Johnny come lately” mænger sig med klassikere som ”Belzebup”, ”Brothers of Utopia” og ” Old stride” og det går ikke stille for sig.

Guitarist og komponist Niclas Knudsen er et velkendt ansigt på den danske musikscene, bl.a. i Ibrahim Electric, som han leverer størstedelen af det kompositoriske materiale til. Niclas flankeres af bassist Johnny Åman og trommeslageren Anders Mogensen.

11/2/2018 · 14:00 - Struer Musikskole // Zier Romme Trio

Zier Romme Larsen: Klaver
Rune Fog Nielsen: Bas
Andreas Svendsen: Trommer

Zier kommer fra et hjem på Falster, hvor musikken altid var og er prioriteret højt. Han begyndte at spille klaver som 8-årig og har bl.a. gået på MGK i Nykøbing F. Efter gymnasietiden på Falster flyttede Zier som 19-årig til København for at igangsætte sin karriere. Han startede på Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) i sommeren 2012, men besluttede i sommeren 2015 at forlade RMC for at kunne koncentrere sig om i det københavnske jazzmiljø at forfølge sine ambitioner om yderligere at udvikle og raffinere sit klaverspil.

At Zier i dag af mange betragtes som en dansk pendant til den legendariske, canadiske jazz-pianist Oscar Peterson er ikke en tilfældighed. Allerede i sine barneår blev der i hjemmet uafladeligt spillet musik med Oscar Peterson og mange andre jazzkoryfæer. Som 11-årig fik han således stukket en CD i hånden med OP. Han faldt nu pladask for Petersons overlegne musikalitet og ekstreme teknik. Det gav ham blod på tanden til at udforske jazzmusikken.

Zier har spillet med mange kendte navne såvel fra det hjemlige jazzmiljø som fra udlandet. Fx kan nævnes: Tom McEwan, Tomas Franck, Jesper Lundgaard, Alex Riel, Christina von Bülow, , Jacob Fischer, Winard Harper og senest ved en koncert i Holbæk Jazzklub med Oscar Peter-sons sidste trommeslager Alvin Queen.

Zier fik sin officielle debut på den danske jazzscene ved en koncert i Jazzhus Montmartre, hvor han sammen med vor tids måske største trompetist italienske Paolo Fresu og vore hjemlige topnavne, bassisten Jesper Lundgaard og Alex Riel på trommer leverede et brag af en debut, der efterfølgende er blevet betegnet som en milepæl i det genåbnede Montmartres historie.

Zier danner – som det er traditionen inden for jazzmusikken – sine egne besætninger (trioer, kvartetter og kvintetter) og medvirker herudover som del af andres besætninger. For Zier er jazzmusikken ikke blot et led i et karriereforløb, men en livsstil.

2017

9/12/2017 · 20:00 - Værkstedet // Sisters Of Jazz
Line up :
Anna Pauline(SE) vokal,
Amanda Sedgewick(SE)altsax
Lis Wessberg(DK) basun,
Catrine Frølund(DK) på piano,
Cornelia Nilsson(SE) på trommer,
Ida Hvid(DK)bas.
 
"Sisters of Jazz" er et line up af 6 fremtonende, kvindelige jazzmusikere fra Sverige og Danmark, og programmet "Its all about the Ladies" er en hyldest til jazzhistoriens kvindelige komponister, i særdeleshed de kvinder som vi synes fortjener mere opmærksomhed for deres virke end de har fået.

Repertoiret spænder bredt, fra swing henover viser til moderne jazz.

Projektet er ganske nyt, men har hidtil været en stor publikumssucces. Vi har turneer i Sverige i det kommende forår, festivaler i DK under sommeren og arbejder på en plade der planlægges at udkomme til efteråret.

5/11/2017 · 14:00 - Værkstedet // Indra Rios-Moore Kvartet

Line-up:
Indra Rios Moore: Vokal
Benjamin Trærup: Sax
Uffe Steen: Guitar
Thomas Sejthen: Bas

Indra Rios-Moore er en amerikansk jazzsangerinde med rødder i både Syrien og Puerto Rico, men nu bosiddende i barndomsby New York, hvor hun voksede op sammen med sin musikerfar Donald Moore og mor Elizabeth.

For nylig har hun boet en del år i Århus sammen med sin danske mand, saxofonisten Benjamin Trærup, og er efterhånden fast forankret i den danske jazzverden.
Hendes andet album “In Between” fik i øvrigt en Danish Music Award for Årets Vokaljazzudgivelse i Danmark i 2012. I 2013 investerede Indra og Benjamin alt, hvad de ejede, for at virkeliggøre drømmen om en international karriere.

Drømmen blev til virkelighed og indspilningerne i Los Angeles med Grammy-vinderen Larry Klein ( bl.a. producer for Melody Gardot og Madeleine Peyroux ) for det legendariske jazzselskab Impulse! resulterede i sangerindens tredje album ”Heartland”, som udkom digitalt og på CD den 13. april 2015 via Impulse!/Universal Music.
Indras musik kan beskrives som et eklektisk miks af jazz, pop, rock og country og med imponerende indlevelse og en sublim sans for stil leverer hun lækre versioner af sange af blandt andre Duke Ellington, David Bowie og Doc Watson.

 

29/10/2017 · 14:00 - Værkstedet // Richard Andersson NOR

Oskar Gudjonsson: Sax
Richard Andersson: Bas
Matthias Hemstock: Trommer

I 2013 flyttede den dansk bassist og komponist Richard Andersson til Island for at udforske den islandske kultur- og musikscene. Hurtigt integreret i det islandske musiksamfund kunne han ikke undgå at støde på to af de mest betydningsfulde stemmer på den islandske jazz scene. Saxofonisten Oskar Gudjonsson og trommeslager Matthias Hemstock.

Det var starten på "Richard Andersson NOR". Richard Andersson NOR spiller musik af Andersson og Gudjonsson, som er præget af klarhed og enkelhed. Alligevel udfører trioen musikken på en måde, som til tider er kompleks og endog avantgardistisk. Målet for disse tre musikere er at frembringe musik, der er melodisk og poetisk i sin grundtone, men som giver mulighed for at afsøge flere hjørner af deres individuelle musikalitet.

Efter tre år og mere end 60 koncerter på Færøerne, Island og Danmark udgav trioen deres debutalbum på cd, som blev fejret med en koncerttur på Vest-, Nord- og Sydvestregionerne i Island i april 2017. Københavns Jazzfestival i juli 2017 lancerede de albummet på vinyl.

Trioen lavede en meget flot koncert i Struer Jazzklub i november 2015, så vi ser frem til at få besøg af denne trio igen.

6/10/2017 · 20:00 - Værkstedet // Gunde//Harbeck//Nørrelykke

Henrik Gunde – Piano
Jan Harbeck - Sax
Eske Nørrelykke - Bas

Trioen med Jan Harbeck, Henrik Gunde og Eske Nørrelykke spiller moderne akustisk jazz med et varmt, nærværende og personligt udtryk.

Repertoiret vil tage udgangspunkt i udgivelserne på Stunt Records, "In the Still og the Night", "Copenhagen Nocturne" og "Variations in Blue".

Om "Variations in Blue" skrev Niels Overgaard på Jazznyt:
http://jazznyt.blogspot.dk/2014/10/jan-harbeck-quartet-feat-walter-smith.html

"De har skabt en lyd og stemning der får voksne mænd med hår de rigtige steder til at græde"

3/9/2017 · 14:00 - Værkstedet // Hans Ulrik Quartet feat. Jim Beard

Jim Beard – Piano
Hans Ulrik - Sax
Johnny Åman - Bas
Anders Mogensen - Trommer

Her er en unik chance for at høre den amerikanske piano/keyboard legende Jim Beard i Danmark i selskab med en stærk skandinavisk konstellation: Hans Ulrik, Johnny Åman og Anders Mogensen.

Siden midten af 80’erne har pianisten og keyboard spilleren Jim Beard tilhørt den absolutte elite på den amerikanske jazzscene. Hans virtuose spil har gjort ham til “first choice” for musikere som John Scofield, John McLaughlin, Brecker Brothers, Wayne Shorter, Steely Dan, Toninho Horta og mange andre.

Så det er et scoop at Hans Ulrik, Johnny Åman og Anders Mogensen har fået denne legende til Danmark.

3/6/2017 · 14:00 - Struer Musikskole // Jakob Bro X Mike Sheridan

Jakob Bro – Guitar
Mike Sheridan – Keyboards?

Oplev mødet mellem komponist og guitarist Jakob Bro og den mangesidede elektroniske kunstner Mike Sheridan.

Gennem de seneste år er begge musikere hædret med priser og anerkendelse for deres kunstneriske virke, og er nogle af tidens mest originale danske kunstnere. Koncerten er en særlig aften, da det er første gang de to kunstnere står på scenen sammen.

Koncerten bliver et frit improviseret sæt, hvor kunstnerne er helt åbne for hvad der kommer til at ske og hvori der integreres lydelementer fra kunstværker spredt ud i regionen i forbindelse med 2017-projektet The OverHEARD. Eksempelvis fra lydskulpturen “WIND & WATER” af Frode Gundorf Nielsen - et vandorgel placeret i Gimsinghoved bestående af 12 resonans piber der producere melodier ud fra påvirkning af vind og vand.
Vi er stolte af at præsentere denne eftermiddag i samarbejde med The OverHEARD, og er sikre på at der venter en stor musikalsk oplevelse!

The OverHEARD
The Overheard tuner ind på de overhørte lyde og inviterer alle til at være opmærksomme på omgivelsernes levende lydmiljøer og til at gentænke forskellene mellem lyd, musik og støj. Projekterne realiseres gennem tre forbundne kunstneriske greb, der vil gøre alle i stand til at skabe et foranderligt soundtrack til deres liv i 2017.
1. overHEARD UDENDØRS LYDSPOR: Seks udendørs lydskulpturer placeret rundt om i Region Midtjylland.
2. overHEARD ONLINE LYDSPOR: Hjemmeside, hvor man kan blande den live-streamede lyd fra lydskulpturerne i hele 2017.
3. overHEARD KONCERTLYDSPOR: Live koncerter med bands og ensembler, der indarbejder det streamede lydlandskab i deres sange og kompositioner.

Koncerten er lavet i samarbede med:
STRUER // TRACKS - URBAN//SOUND//ART// FESTIVAL

 

21/5/2017 · 140:00 - Værkstedet // Røgsignal

Jakob Lauritsen – Rhodes
Nikolaj Bugge – Guitar
Henrik Lauritsen – Bas
Jonas Møller Andreasen – Trommer 

Som en snørklet togtur igennem musikalske landskaber er Røgsignal en evigt foranderlig rejse. Fra tågede sletter til frodige skove indbyder musikken til en længselsfuld tilstand, hvor lytteren kan lade sig omfavne af indtryk og oplevelser. Alt imens træerne udenfor vinduet langsomt stryger forbi, mødes enkle melodier båret af elektrisk guitar og gamle keyboards med pulserende beats. I samspillet opstår drømmende, instrumentale sange, hvor et væld af forskellige lyttere kan finde fælles ståsted mellem en insisterende fremdrift og tålmodig, vestjysk ro.

I maj 2016 udgav Røgsignal debutplade på 12” vinyl. ‘Pletter På Solen‘ er essensen af et års sangskrivning, koncerter og kreative kollaborationer, men i virkeligheden også kulminationen af snart fem års eksistens i den danske musikundergrund. Albummet er udgivet af bandet selv, optaget og mixet af Jacob Worm (Aarhus Jazz Orchestra, Pauseland m.fl.) og mastereret af John Fomsgaard (Ibrahim Electric, Girls In Airports m.fl.)

Pladen har fået en varm modtagelse af publikum, anmeldere og ikke mindst P8-jazz, der har haft flere af sangene i rotation siden udgivelsen.

”Alt i alt byder Røgsignal på kompositorisk stil og opfindsomhed, et tæt og fornemt sammenspil, ja, en lyd, der bare er god at være i stue med.” Om ‘Pletter På Solen’. Berlingske, juni 2016 (5/6 stjerner)

”Der er noget udlængsel og tristesse over hele ind- og udtrykket. Noget drømmende og uforklarligt. Smukt og beroligende. LPen er gennemført flot.”  Om ‘Pletter På Solen’. Ivan Rod, GAFFA, november 2016 (4/6 stjerner)

Det er en fornøjelse af de større, når et band har arbejdet så indgående med sin lyd og sit udtryk. Røgsignals første regulære udspil er ambitiøst og sammenhængende.” Om ‘Pletter På Solen’. Jazznyt, juni 2016

”… Røgsignal skaber melodisk smukke og drømmende klange…”Politiken, juli 2016

I forbindelse med debutpladen og to mindre udgivelser før denne, har Røgsignal spillet koncerter i det meste af Danmark. Både under diverse (jazz)festivaler, som support for andre navne og under turnéer på både spillesteder og efter – / højskoler. Alene, og i samarbejde med forfattere, illustratorer og visuals-kunstnere. I september 2016 var bandet en del af et ekskusivt line-up under Aarhus Festuges store satsning for alternativ musik; ‘Ujazz‘, imens bandet i april 2017 indleder en længere solo-turné.

26/3/2017 · 14:00 - Værkstedet // Kira Martini

Kira Martini: Sang
Mads Søndergaard: Klaver/harmonika
Chris Tanner: Klarinet
Ole "Fessor" Lindgreen: Trombone
Joel Illerhag: Bas
Morten Ærø: Trommer


MARTINI*S blev samlet i 2012 på initiativ af den nu 31-årige jazz-sangerinde og kapelmester for orkesteret, Kira Martini. De har spillet sammen lige siden, og har 2 albums bag sig. Senest udgav de i november 2016 "YELLOW HOUSE SESSIONS".

”Mangesidighed og fin instrumentalkunst. Kira kan kunsten at bevare en stil og en stemning, ja, at blande kortene på den rigtige måde og så ellers holde godt fast i sig selv. Ja, det er en fornøjelse at opleve! Charmerende & Livsbekræftigende størrelse!”
(***** 5 stjerner, Berlingske Tidende, Kjeld Frandsen)

Oplev Kira Martini, når hun lægger vejen forbi Struer.  

19/2/2017 · 14:00 - Værkstedet // Jacob Hedegaard Kvintet

Donatas Petreikis, saxofon
Anders Malta, trombone
Mathias Bøttern, guitar
Rune Fog-Nielsen, kontrabas
Jacob Hedegaard, trommer

VinterJazz 2017, pressetekst

Med udgangspunkt i nogle af de ikoniske musikere inden for bl.a. jazzundergenren hardbop
vil fem unge konservatoriestuderende fra Odense præsentere en række numre, som egner sig godt til kvintettens instrumentation med to blæsere i front.

Der er garanteret stor musikalitet, nerve og spilleglæde, når velkendte jazzstandarder blandes med et ungt og forfriskende udtryk.

 

2016

10/12/2016 · 14:00 - Værkstedet // Mette Juul

Mette Juul: Sang
Heine Hansen: Klaver
Jesper Lundgaard: Bas
Alex Riel: Trommer

Kom til Struer Jazzklubs juleafslutning med Mette Juul, en Dansk jazz-sangerinde med internationalt vingefang.        

Mette Juul er singer-songwriter i Norah Jones og Eva Cassidy-stilen. Afdæmpet, nærværende, sart og forfinet med en jazzet undertone. Hun udgav i efteråret 2015 sit tredje album “There is a Song” som blev udnævnt "Jazzpick" og "Release to watch out for" på den største jazz-radio i Australien - ABC Jazz Radio.

Med sig har hun et imponerende hold bestående af den store danske trommeslager Alex Riel, Heine Hansen på piano og Jesper Lundgaard på bas. 

Mette Juuls tredje album ”There is a Song” er indspillet i New York i år, med nogle af tidens hotteste amerikanske jazzmusikere, bl.a. den amerikanske trompetist Ambrose Akinmusire. ”There is a Song”.

Mette Juul er flere gange prisvinder og kritikerrost for sine to tidligere albums ”Coming in from the Dark” (2010) og ”Moon on my Shoulder” (2012). Hvor de tidligere albums var jazzede og indeholdt både egne numre og en del moderne jazz covernumre, er ”There is a Song” et mere nutidigt og personligt jazz-sangskriveralbum, der primært indeholder egne sange.

 

20/11/2016 · 14:00 - Værkstedet // Winther/Bergonzi /Åman/Mogensen

Jerry Bergonzi: Sax
Carl Winther: Piano
Johnny Åman: Bas
Anders Mogensen: Trommer

Efter kvartettens første udgivelse i 2011 gik de hurtigt hen og blev en fast enhed som både anmeldere og publikum i store dele af Europa, New York og Boston har taget til deres hjerter. I efteråret sidste år indspillede de således materiale til endnu en udgivelse, TETRAGONZ. Jerry Bergonzi selv har kun rosende ord om samarbejdet, og det er tydeligt at inspirationen er delt mellem Winther og Bergonzi.

Jerry Bergonzi er en af de helt store saxofonister, som har præget jazzscenen de sid¬ste 35 år. Han er eksponent for ekspressionistisk musik med rod i hard bop tra¬ditionen og er en kunstner, der musikalsk har meget på hjertet. Han er efterspurgt i hele verden og har turneret med en række andre internati¬onale jazzartister som Miles Davis, Joey Calderazzo og saxofon ikonet Michael Brecker, der kort og kort betegner Bergonzi som ’Verdens bedste saxofonist’.

Pianisten Carl Winther er blevet kaldt for ’ny hård nyser i dansk jazz’. Han lyder dog hverken ny eller uerfaren, når han uimponeret stiller op med en af jazzens helt store saxofonister og spiller potent Jazzmusik med stort J. Han er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvor han blev optaget i 2006, og har sideløbende indsamlet værdi¬fulde erfaringer fra jazzscenen i selskab med en række fremtrædende musikere.

Bassisten Johnny Åman er fra Finland, nu bosat i Malmø, og en af de for tiden mest benyttede bassister i Sverige, der har turneret over hele Europa og i det meste af Asien.

Den initiativrige Anders Mogensen har siden de tidlige 1990’ere været en efterspurgt trommeslager både herhjemme og i udlandet. Han har, som en særdeles dynamisk trommeslager, en række fine plader bag sig og har bl.a. udviklet sit trommespil ved samspil med saxofonister som Bob Berg, David Liebman, George Garzone og altså Bergonzi.

13/11/2016 · 14:00 - Værkstedet // Søren Bebe Trio

Søren Bebe: Piano
Kasper Tagel: Bas
Anders Mogensen: Trommer

Mesterligt! Intet mindre…

Den anmelderroste trio, bestående af tre af Danmarks ypperste jazzmusikere, lukker 2016 af med udgivelsen ”Home” samt en række koncerter landet over.

Med "Home" markerer Søren Bebe Trio sig igen som sværvægtere indenfor den nordiske jazz. Melankolien og klangskønheden er i højsædet og trioen formår som ingen andre, at få hver enkelt tone til at tælle. De tre musikere komplimenterer hinanden til perfektion og man er aldrig i tvivl om, at disse tre kender hver en hjørnesten i hverandres musikalitet.

Home er indspillet i MillFactory studiet i København og er sidenhen blevet mixet og færdiggjort i det legendariske Rainbow Studio i Oslo af mesteren selv, Jan Erik Kongshaug, der er internationalt anerkendt for sin perlerække af udgivelser på det store tyske pladeselskab, ECM.

Kongshaugs magi og Søren Bebe Trios nordiske lyd er det perfekte match og leder lytteren i retning af genier som Keith Jarrett, Tord Gustavsen og Jan Johansson.

Samtlige skæringer på Home er komponeret af kapelmester Bebe. Med fokus på melodien og den simple skønhed formår han at trække en rød tråd gennem hele pladen. Det er jazz til både det trænede og det utrænede øre, hvor klangskønheden er umiddelbar, men hvor dybden gør, at man hele tiden hører nye lag i musikken.

Home er trioens femte album og om de tidligere udgivelser har anmelderne sagt:

”Det er knistrende og skarpt. Det er triojazz i verdensklasse!”
– Niels Overgaard, Jazznyt, om ”Eva” (2013)

”… moderne kompositionsmusik, hvor hovedpersonen med en næsten nonchalant selvfølgelighed sætter sig til flygelet og fremtryller den ene stille og smukke passage efter den anden.”
– Steffen Lange, Midtjyllands Avis, om ”A Song for You” (2012)

”Det, de tre tilsammen har skabt, er sublimt! Mesterligt! Intet mindre…”
– Ivan Rod, Gaffa, om ”From Out Here” (2010)

18/9/2016 · 14:00 - Værkstedet // Hanne Uldal synger Gershwin

Hanne Uldal: Sang
Jesper Løvdal: Sax
Per Møllehøj: Guitar
Ida Hvid: Bas
Frans Rifbjerg: Trommer

Sangeren og skuespilleren Hanne Uldal skal i 2016 og 17 rundt i landet med en vidunderlig jazzkvartet.
Hovedmaterialet er Gershwins uforglemmelige sange og repertoiret byder også på andre standards.

I 2015 modtog Hanne Uldal en Reumert for sin rolle i Cabaret på Det Kgl. Teater. Samme år sang hun Tom Waits musik i Black Rider og i 2014 Michel Legrands musik i Pigen med Paraplyerne , begge forestillinger på Betty Nansen Teatret. Hanne Uldal kan fra marts 2016 ses i TV2-serien Bedre skilt end aldrig .

Saxofonisten Jesper Løvdal og Hanne Uldal arbejdede sammen på forestillingen Cabaret , og det var her ideen om at skabe en kvartet begyndte. Da Per Møllehøj og Frands Rifbjerg gerne ville medvirke på guitar og trommer, og bassisten Ida Hvid også var på, var drømmebandet på plads. 

Det er med glæde, at vi præsenterer Hanne Uldal med sin enestående kvartet spille og synge Ira og George Gershwins elskede jazzklassikere.

8/5/2016 · 14:00 - Struer Musikskole // Phil Markowitz, Richard Andersson, Anders Mogensen

Phil Markowitz: Piano
Richard Andersson: Bas
Anders Mogensen: Trommer


Phil Markowitz, født i 1952 har spillet sammen med nogle af jazzens allerstørste som f.eks. Chet Baker, Mel Lewis, Lionel Hampton og Stan Getz.
Denne søndag i Struer akkompagneres Phil Markowitz af to danske musikere, Richard Anderson på bas og den lokale trommeslager Anders Mogensen
     
www.philmarkowitzjazz.com

21/4/2016 · 20:00 - Struer Musikskole // Dana LaCroix & Murali Coryell

Den charmerende canadiske fødte sanger/sangskriver Dana LaCroix besøger sammen med sanger og guitarist, Murali Coryell, Danmark i april 2016 - og på sin tour gæster de også Struer Jazzklub. Det sker torsdag den 21. april 2016 kl. 20.00

Dana LaCroix har været en kær gæst på de danske spillesteder siden hun for mere end 20 år siden turnerede i Danmark for første gang. Dengang var det med den dansk-boende amerikaner Paul Banks.

Pressen har bl.a. skrevet om Dana LaCroix:
”Indfølingen i musikken, hendes musikalitet og vitalitet på scenen gav livsånderne et ordentligt pift” - Bornholms Tidende
”Efter to numre havde den smukke canadier hele salen i sin hule hånd med en charme og udstråling, som der skal ledes længe efter... Hun leverede årets største musikalske oplevelse” - Roskilde Avis
“Så intens, så rå en stemme, så blid en stemme, så meget i kontakt med sit band og publikum… Dana LaCroix skal bare opleves igen…..gå ikke glip af en storslået oplevelse.” - Midthimmerlands Folkeblad

Murali Coryell er søn af guitarist Larry Coryell, hvilket betød at han voksede op i et hjem, hvor der blev jammet med Jimi Hendrix, Miles Davis & Carlos Santana. Murali var med på den originale 1968 Woodstock festival. Han lå med sut i munden backstage, mens hans far hang ud med Jimi Hendrix.

Murali Coryell er en verdensklasse bluesguitarist, der har stået på scenen med navne som B.B. King, Buddy Guy og Levon Helm.

Sammen leverer de en koncertoplevelse med stor nerve og nærhed, en uimodståelig akustisk tilgang til den klassiske blues.

10/3/2016 · 19:30 - Struer Gymnasium // Prinsens Musikkorps med Bobo Moreno

Torsdag den 10. marts kl, 19.30 gæster Bobo Moreno, Prinsens Musikkorps og dirigent Nikolaj Bøgelund Struer Jazzklub.

Der venter alle jazzinteresserede og orkesterinteresserede en oplevelse i særklasse, når Danmarks mandlige jazzsanger nr. 1 og regionens eneste fuldtidsprofessionelle ensemble spiller musik fra 50 érne og frem.

Bobo Moreno vil synge musik af "Baggårdspumaen" Otto Brandenburg. Hvem kender ikke "Når en sailor går i land", "Alle sømænd er glade for piger" og ikke mindste "2 lys på et bord"?
Med "Baggårdspumaen" i bagagen bevæger Bobo sig rent musikalsk over Atlanten og synger noget fra The Ratpack , som bestod af Dean Martin, Sammy Davis Jr. og Frank Sinatra.

Man vil også kunne høre Prinsens Musikkorps boltre sig i det rytmiske univers sammen med dirigenten Nikolaj Bøgelund, som i mere en 20 år har spillet i Klüvers Bigband, som nu hedder Aarhus Jazzorchestra.

Koncerten finder sted i Festsalen på Struer Gymnasium.

13/2/2016 · 14:00 - Værkstedet // Anders Mogensen Canadian Connection

David Braid - Piano
Mike Murley - Sax
Johnny Åman - Bas
Anders Mogensen - Trommer


Jazztrommeslageren Anders Mogensen har samlet en yderst interessant kvartet bestående af to af de mest fremtrædende Jazzmusikere på den Canadiske jazzscene: pianisten David Braid og saxofonisten Mike Murley, samt den Svensk/Finske bassist Johnny Åman, som Mogensen har turnéret over det meste af verden, bl.a. sammen med musikere som George Garzone, Jerry Bergonzi og Dick Oatts.

2015

13/12/2015 · 20:00 - Værkstedet // Rasmus Stenholm Trio

Kom til Struer Jazzklubs juleafslutning med råswingende, svedig bluesjazz med Rasmus Stenholm Trio.

Er du for eksempel til orgelmestre som Jimmy Smith, ”Brother” Jack McDuff eller Joey DeFrancesco, så er du garanteret også til Rasmus Stenholm Trio. Stilen er swingende, funky og svedig bluesjazz med smag for klassikerne men med en samlet sound som både kan smøre ørerne og ægge dansebenene. Medlemmerne er håndplukkede. De har hver især deres speciale i en verden, der er præget af bluesjazz, med en stor kærlighed til musikken og det ligefremme sammenspil.

Rasmus Stenholm på Hammond B3-orgel er i front. Rasmus Steenholm har igennem de sidste 15 år levet af at turnere med klaver, keyboards og orgler. Han har spillet på de fleste danske scener og har turneret med navne som Johnny Madsen, Jerry Donahue, Rock Nalle og mange flere. Godt nok er stilen bluesjazz - men den er dog Rasmus Stenholms helt egen - under mottoet, at man kommer ikke foran ved at gå i andres fodspor.

Rasmus Stenholm: Hammond B3
Steffen Brix: Guitar
Morten Ærø: Trommer

8/11/2015 · 10:00 - Værkstedet // Richard Andersson Icelandic Trio

Oskar Gudjonsson: Sax
Richard Andersson: Bas
Matthias Hemstock: Trommer


I august 2013 flyttede den unge fremadstormende bassist, Richard Andersson, til Island. Siden da har han samarbejdet med en stor del af musikerne fra den lokale jazzscene i Reykjavik som blandt andet Eythor Gunnarsson, Sigurdur Flossason, Joel Palsson og Hilmar Jensson. Richard har tidligere indspillet og optrådt  med store danske og internationale navne som blandt andet Dave Liebman, Jesper Zeuthen, Rudi Mahall, Jef (Tain) Wats, Bill McHenry og Bob Moses.

Nu har han fundet sammen med to af de mest toneangivende musikere fra den islandske jazzscene pt.

Oskar Gudjonsson er meget anerkendt for sit samarbejde med bassisten Skuli Sverrisson og også for sin del i bandet ADHD, som netop har indspillet sit femte album. Oskar har spillet over 300 internationale koncerter i 40 lande på 5 kontinenter med blandt andre Jim Black, Mezzo Forte, ADHD og Søren Dahl Jeppesen kvartet.

Matthias Hemstock har igennem de sidste 25 år optrådt og indspillet med en stor del af musikerne fra den islandske jazzscene. Efter han i 1991 vendte hjem fra to års studier på det højt anerkendte Berkley college of Music blev han ansat på FIH School of contemporary rhythmic Music i Reykjavik, hvor han lige siden har været en stor inspirator for den yngre generation af studerende, som har studeret her.

Sammen med de to islændinge spiller Richard Andersson sine egne kompositioner, som er skrevet med jazz traditionen i mente. Musikken bliver spillet med den unikke nordiske ro, som kan få pulsen ned på selv det mest stressede individ. Man får et musikalsk billede af Islands store åbne vidder, hvor det eneste man kan se i horisonten er et bjerg der skyder op af den rå sorte vulkanørken med den hvide sne som kontrast.

30/10/2015 · 20:00 - Struer Musikskole // Songbook

Cesar Joaniquet: Sax
Artur Tuznik: Klaver
Frederik Sakham: Bas
Kasper Tom: Trommer


Musik fuld af improvisationer og sange, båret af kærligheden til den gode melodi.

Cesar Joaniquet, født i Barcelona, forankret i jazztraditionen, skaber han musik, der er fuld af nutidige påvirkninger, hvilket resulterer i en lyd, der er lyrisk, til tider orkestral, men frem for alt nutidig.

Kasper Tom har i løbet af de sidste par år slået sit navn fast på den europæiske jazzscene, ikke mindst som leder af grupperne Kasper Tom/Jacob Anderskov, FUSK og Kasper Tom 5.

Frederik Sakham har en fantastiske evne til at udnytte kontrabassens klangunivers. Han har sin gang både i den moderne klassiske verden og jazzen, hvor hans seje swing og gode melodiske sans gør ham til en eftertragtet medspiller.

Denne aften er helt speciel, da Songbook bliver gæstet af den herboende polske super-pianist Artur Tuznik, som med sit eminente klaverspil har taget den københavnske jazzscene med storm. Han er bl.a. blevet en fast del af musikerkredsen omkring Jazzhus Montmartre i konstellationer med prominente navne som Jeremy Pelt, Jesper Lundgaard og Alex Riel.

27/9/2015 · 14:00 - Værkstedet // Veronica Mortensen Quartet

Veronica Mortensen: Sang
Mads Bærentzen: Klaver
Kristor Brødsgaard: Bas
Janus Templeton: Trommer


Med sin charmerende, ukrukkede tilgang til et iørefaldende jazzrepertoire, har Veronica Mortensen i dag placeret sig som en af landets mest interessante sangerinder.

Stemmen er uanstrengt, varm og afslappet, og hun besidder en nærhed i foredraget der er enestående. Siden udgivelsen af hendes anmelderroste debutalbum "Pieces In A Puzzle" fra 2003, er det blevet til en lang række koncerter i både ind- og udland, der ibland Sverige, Frankrig, Polen, Spanien, Grækenland og Thailand. Hun har udgivet 4 cd'er i eget navn og er netop nu aktuel med albummet 'Catching Waves', der af pressen blev beskrevet som “et mere end anbefalelsesværdigt album" og "et fremragende eksempel på let tilgængelige sange i grænselandet mellem et poppet og et jazzet udtryk med dybde og integritet".

Et par af numrene fra albummet har desuden været de mest spillede på DR's radiokanal P8 Jazz, der stadig spiller hendes musik flittigt. 

Veronica Mortensen, født i Aarhus og datter af sangerne Titika og Allan Mortensen. Hun voksede op hos sin græskfødte mor og efter at have boet i København og 3 år i Stockholm, flyttede de til Athén da Veronica var 12 år. Her gik hun i græsk skole og koncentrerede sig mest om at mestre sproget, kulturen og de nye omgivelser.
Efter Gymnasiet og et år som sekretær i et græsk importfirma, valgte hun som 20 årig at flytte tilbage til Danmark på egen hånd.
Lysten til at synge var begyndt at melde sig og da Veronica vendte tilbage til hendes fødeby Aarhus, kom hun hurtigt ind i musikmiljøet.
Efter at have sunget i forskellige bands i nogle år, søgte hun ind på Musikkonservatoriet på den dengang nye rytmiske linje. Hun kom ind ved første forsøg.
Parallelt med sine studier, valgte hun at synge så meget som muligt i forskellige professionelle sammenhænge.

6/9/2015 · 14:00 - Værkstedet // Vestbo Trio

Michael Vestbo: Guitar
Jesper Smalbro: Bas
Eddi Jarl: Trommer


Vestbo Trio følger nu op på debut'en "Less talk..." fra 2012 og live-EP'en "Flowmotion" fra 2013. Trioens nye album "While You Were Gone" udkommer 28/8 og følges op af en landsdækkende turné dette efterår.

"While You Were Gone" er produceret af Lars Skjærbæk (Tim Christensen, Michael Falch m.fl.) og beskriver mødet mellem Vestbo Trio's instrumentale musik og Lars Skjærbæks produktion. Resultatet er blevet et stemningsfyldt album, som med lige dele charme og nerve inviterer lytteren indenfor - også de lyttere, som normalt ikke lytter til musik uden vokal.

Vestbo Trio's flair for lækker indpakning og suveræn lyd fornemmes tydeligt på denne nye udgivelse. CD'en er Nordic Dynamic mastereret af Thomas Holm - dette giver dig en dynamisk lytteoplevelse med masser af rytmik, saft og kraft i lyden. Det her er et album, du har lyst til at skrue op for!

LP'en er mastereret af Aske Bode i Pinligtavshed (Hymns From Nineveh m.fl.).

"While You Were Gone" er den perfekte musikalske ledsager, når du er på farten, går en tur, eller drømmer dig væk foran højttalerne derhjemme.

21/5/2015 · 19:00 - Struer Musikskole // Bourbon Street Jazzband

Gerhard Ellerbæk: Kornet (siden 1956)
Kurt Heegaard Jacobsen: Banjo, tenorguitar og vokal (siden 1956)
Per Jegbjerg: Trækbasun, ventilbasun og arrangementer (siden 1978)
Finn Odderskov: Klarinet og saxofoner, vokal (siden 1997)
Kim Nedergaard: Piano, vokal (siden 1980)
Jørgen Nielsen: Kontrabas (siden 1988)
Heine ”Hot” Poulsen: Trommer (siden 2002)


De unge Herning-drenge, der i 1956 dannede Bourbon Street Jazzband, drømte ikke om, at deres nye hobby skulle blive en langtidsholdbar succes. Så holdbar, at orkestret, i 2006 fejrede sit 50 års jubilæum.

Gennem alle årene har Bourbon Street Jazzband blandet sig med toppen af dansk jazz. Det er blevet til foreløbig 10 udgivelser, samt rejser til festivaler i Europa, Amerika, Afrika og Asien. Den faste bastion har i mange år været Silkeborg, og orkestret var da også fødselshjælpere for ”Riverboat Jazzfestival”, og har optrådt på denne hvert eneste år siden begyndelsen.

Bourbon Street Jazzband spiller traditionel jazz, boogie-woogie og swing i en meget udadvendt og dansevenlig stil, krydret med flotte blæserarrangementer, en medrivende rytmegruppe og gode vokaler, hvilket kan høres på de indtil videre 10 udgivelser.

26/4/2015 · 13:00 - Værkstedet // Kira Martini Kvartet

Kira Martini: Sang
Mads Søndergaard: Klaver/harmonika
Joel Illerhag: Bas
Espen Laub von Lilienskjold: Trommer


Den 28-årige sangerinde Kira Martini fik sit gennembrud i jazzen i 2013 med albummet “Kira Martini presents MARTINI*S”. Et album fuld af blæs, hjertevarme, og rytmer fra Brasiliens og New Orleans farvefulde universer.

Med et stærkt hold af velkendte musikere fra den københavnske jazzscene, og en forkærlighed for at mixe genrer, bevæger bandet sig rundt i både Bossa, Samba, New Orleans Funk, Choro, Traditionel Jazz og et par originale kompositioner skrevet af Martini selv.

I 2010 - 2011 drog Martini til Brasilien, hvor hun bosatte sig for at spille musik og komponere. Hun spillede gigs med lokale musikere, lærte sig sproget, og forelskede sig i de smukke harmonier og den brasilianske lyrik.

Efter sin hjemkomst udgav hun i 2012 det anmelderroste album, ’More Things Unite Us’

8/3/2015 · 11:00 - Værkstedet // Christina Dahl Kvartet

Christina Dahl: Saxofon
Niclas Knudsen: Guitar
Jesper Lundgaard: Bas
Espen Laub von Lilienskjold: Trommer


Presserelease | Christina Dahl Kvartet


Efter en fantastisk uges turné i Danmark har Christina Dahl Kvartet indspillet helt ny musik til en CD, der udgives i marts 2014 på Storyville Records.

Christina Dahl kvartet består af Jesper Lundgaard, der spiller virtuost og med stor international anerkendelse på sin bas & Espen Laub von Lilienskjold der er et supertalent på trommer trods sin unge alder. Guitaristen Niclas Knudsen har en kæmpe musikalsk personlighed med et overskud, som udtrykkes frit og lyrisk.

Christina Dahl er én af de mest respekterede saxofonister herhjemme. Hun har optrådt i et utal af sammenhænge, og kendetegnes ved hendes unikke soul-fulde klang og lyrikiske fortolkninger, som sikrer indpas i publikummernes hjerter. Christina Dahl er en musiker med et stort M. Hun mestrer evnen at fastholde intensiteten i musikken, så overgangene mellem stilskift udføres på fornemmeste vis. Hendes spil varierer fra det mest intime og underspillede til det eksplosive.

Jesper Lundgaard  er en af vores danske bassister, som har høstet stor anerkendelse både herhjemme og i udlandet. Jesper Lundgaard har turneret verden rundt i utallige sammenhænge med stort set alle de store navne fra Who’s who in Jazz -bl.a. Michel Petrucciani, John Scofield, Thad Jones, Benny Carter, Ed Thigpen, Tommy Flanagan, Dexter Gordon, Svend Asmussen m.fl. Han har medvirket på over 500 indspilninger, hvor han selv har produceret 50 af dem.

Espen Laub von Lilienskjold på trommer er nyere på scenen, men hans utrolige talent og helt særlige måde at komplimentere helheden af musikken på-  lover store ting for fremtiden. Hans spil er raffineret, dynamisk og altid top musikalsk.

Niclas Knudsen er uomtvisteligt en af Danmarks bedste guitarister, og spiller på tværs af genrer. Foruden hans arbejde med egne projekter, Ibrahim Electric osv., har han blandt andet også spillet med Adam Nussbaum, Tom Jones, John Tchicai, Dave Liebman, Ray Anderson, Billy Preston m.fl.

Alle musikerne har en rolle som bærende solister i én fælles legende fri kommunikation med stor personlig originalitet. Kvarteten spiller med en frihed og dynamik, som giver sig til udtryk i  et luftigt og legende samspil. Repertoiret består af originale kompositioner af Christina Dahl: I kompositionerne ligger fortællinger, der har symbolsk betydning i forhold til livet og dets rigdom af alle farver.

I oktober 2010 udgav Christina Dahl en CD i trioformat – Christina Dahl Trio ”Now is Now” – på Storyville Records, som er blevet lovprist af anmelderne. Sidstnævnte er hendes syvende udgivelse i eget navn. Jesper Lundgaard modtog den meget anerkendte Bent Jædigs Hæderspris 2010. Christina Dahl modtog Bent Jædig Pris 2010 & Hæderspris af komponistforeningen DJBFA 2011 samt Walther Klæbels Mindelegat 2012.

Senest har kvartetten spillet en række ekslusive koncerter i Danmark og deres musik er blevet modtaget med overvældende positiv feedback. Henrik Jöhnemark fra Jazz i Malmø skriver på facebook: “Tak for en fantastisk koncert”. Pjotr Egholm fra Giant Steps skriver: “Fed koncert! Det er den bedste koncert, jeg længe har været til!”.

Kjeld Lauritsen skriver: “Vidunderlig koncert med Christina Dahl og hendes Orkester. Ekstremt jazzet, selv de “free” numre bar præg af et langt liv med dette toneliv. Tak for en skøn eftermiddag til bandet”.

2014

14/12/2014 · 20:00 - Værkstedet // Jacob Fischer X-mas friends

Jacob Fischer: Guitar
Christina von Bülow: Altsax
Anders Christensen: Bas
Janus Templeton: Trommer


Hør noget af musikken her.

Dette orkester er blevet en årligt tilbagevendende juletradition på JazzCup som er en lille hyggelig Københavnsk CD butik og Jazz cafe.
I de senere år er det også blevet til en jule turné rundt i landet hvor de deler ud af deres fælles kærlighed til Amerikanske og Danske Jule-evergreens i swingende jazz udgaver - i år med en dugfrisk X-mas Friends CD i bagagen lige til at lægge under træet.

Koncerten byder på friske udgaver af kendte og elskede julemelodier bl.a. sangeren Mel Tormes dejlige "Christmas song", et medley fra Disneys Juleshow, en heftig bebop udgave af "White Christmas" og nogle velvalgte danske klassikere.
 
Kapelmester Jacob Fischer er en af Danmarks mest travle og anmelderroste jazzmusikere med fuld gang i en international karriere med turneer i USA og Japan med Amerikanske musikere. Han medvirker på over 200 CDer og har spillet med de bedste inden- og udenlanske musikere. Ikke mindst hans 15 år i violinlmesteren Svend Asmussens kvartet har gjort ham kendt uden for snævre jazzkredse. Han har som den eneste modtaget de tre store jazz priser : Ben Webster prisen, JASA prisen og Palæ prisen.

Med den storswingende og efterspurgte bassist Anders Christensen og sprudlende Janus Templeton ved trommerne er der en ideel platform til at udforske alle jazzens farver.
 
Som kær julegæst har de saxofonisten Christina von Bülow, der med sin usandsynligt smukke og varme klang på altsaxofonen vil bidrage til at den helt rigtige julestemning indfinder sig.

23/11/2014 · 13:00 - Værkstedet // Johanna Løhde Trio

Johanna Løhde Nielsen: Sang
Rasmus Løhde Nielsen: Klaver
Michel Smedegaard Boysen: Bas


Johanna Løhde Trio består af Johanna Løhde Nielsen på vokal, Michel Smedegaard Boysen på kontrabas og Rasmus Løhde Nielsen på klaver. Tilsammen tager de tre musikere en med på en rejse gennem jazzmusikkens mangfoldigheder og danner ramme for en hyggelig stund med dejlig musik. Johanna Løhde er uddannet rytmisk sanger fra det Jyske musikkonservatorium hvor mødet med de andre to musikere opstod. Johanna, der oprindelig kommer fra Sønderjylland har efterhånden skabt sig et navn indenfor både gospel- og jazzscenen og bl.a. spillet med Mads Granum kvartet, Thomas Eje og Per Gade.

Se og hør et eksempel på Johanna og Rasmus her, det er en optagelse fra Musikcaféen på Konservatoriet i Aarhus den 26. nov. 2013

19/9/2014 · 20:00 - Struer Musikskole // Sarah Elgeti Quartet

Sarah Elgeti: Saxofoner, Fløjte, Sang // www.sarahelgeti.dk
Søren Bebe: Piano
Kristor Brødsgaard: Bas
Henrik Holst Hansen: Trommer


"Into the Open vil afgjort blive betragtet som en af de bedste jazzdebutudgivelser...."
"Sarah Elgeti er det seneste danske vidunder, der er sprunget ud på den internationale scene"

Disse citater er bare nogle af de mange entusiastiske presseudsagn Sarah Elgeti Quintet har modtaget -ikke mindst i forbindelse med 2011 udgivelsen af albummet, "Into the Open". Pladen blev nomineret til en Danish Music Award i kategorien årets Nye Danske Jazznavn og derudover valgt til månedens CD-udgivelse af Dansk Musikerforbund. Siden udgivelsen af "Into the Open" har kvintetten spillet et hav af koncerter og begejstrede anmeldelser er væltet ind fra DK, US, UK, IT, JP, BR og DE hvor kvintetten også gennemførte en succesfuld releasetour.

Den tyskfødte, saxofonist og fløjtenist, Sarah Elgeti, der bl.a. har modtaget Holbæk Jazzpris, har komponeret og arrangeret hele kvintettens repertoire. Musikken er nutidig jazz , der forener det lyriske udtryk med det pågående og ekspressive. Tilsammen udgør numrene en meget personlig historie, der tager udgangspunkt i hendes opvækst i det tidligere DDR. Rastløsheden der fulgte i kølvandet på de voldsomme omvæltninger i forbindelse med murens fald startede en Odysse der bl.a. førte hende til Tyrkiet og senere til Danmark.

De mange forskelligartede indtryk fra disse rejser, afspejler sig i kvintettens stilistiske bredde: Fra vemodsbløde ballader over groovy latin til bebopinspirerede swingnumre tilsat et krydderi af skæve taktarter og funky islæt. Musikkens spændvidde understreges yderligere af de forskellige kombinationer af blæseinstrumenter, sopran, alt, tenor og barytonsaxofon samt tværfløjte.

22/8/2014 · 15:00 - Rådhuspladsen Struer // Pierre Dørge og New Jungle Orchestra

Pierre Dørges New Jungle Orchestra er stadigvæk et af de mest sprudlende bands på den danske jazzscene.
Og det selv om de har eksisteret siden 1980.
De har ført jazztraditionen videre gennem et ellingtonsk jungle univers med alskens musik i bakspejlet. Deres fængende musikalske show bevæger sig i en sikker balance mellem humor og dyb alvor. Deres originalitet har gjort dem til det mest anerkendte og turnerende etno-jazzband ude i den store verden, hvor de har repræsenteret Danmark i Afrika, Australien, Asien, Nord- og Sydamerika og i Europa.

"a milestone for jazz in the 90s".
Leander Williams, Time Out, New York

"Whimsical, unpredictable, mindexpanding...great fun"
Chip Deffaa, New York Post

"There may not be a more infectious force in jazz than guitarist Dorge and his freewheeling 10-member Danish ensemble."
Lloyd Sachs, Chicago Sun-Times

De har spillet for den japanske kejser Akihito i Tokyo, for præsident Mandela i Sydafrika, med pygmæer i Vejle, med Hugo i Carnegie Hall, med vietnamesere i operaen i Hanoi, i swimming poolen i Kurandas tropisk regnskov og for karavaner i den røde saudiske ørken.
Men hvis ikke musikken sprudler er det hele ligemeget.
Der bliver insisteret på nærvær og musikerne tager publikum med på en lang rejse gennem landskaber af gamle jungle ”hits” samt ny dugfrisk musik.
Rygraden er i orden - idet en stor del af musikerne har været med fra orkestrets første koncert - men på savannen høres også brøl fra de nye unge jazzløver.

Guitaristen og komponisten Pierre Dørge, dannede i 1980 jungleorkestret og siden da har det turneret over det meste af kloden - i Afrika, Europa, Asien, Nord- og Sydamerika samt Australien.
Mange store musikere har i tidens løb spillet med New Jungle Orchestra, bl.a. Yusef Lateef, Marilyn Mazur, John Tchicai, Hugh Masakela, Johnny Dyani, Ray Anderson, David Murray, Olu Dara, Herb Robertson, Sainkho Namchylak, Poul Dissing, Per Jørgensen, Harry Beckett, Jim Pepper, Jesper Zeuthen, Han Bennink, Audun Kleive, Hanne Boel, Ahmadu Jarr og Hamid Drake.

"…the festival highlight…this band is simply fabulous, sounding as good or even better than ever before… from hip, quick urban jazzgrooves to South African jive jazz and a capella chants, to awe-inspiring trance-mospheres, a Chinese Dragon disco dance…"
Roger Levesque in Edmonton Journal

"Giraf ist ein grosses interkontinentales Freudenfest."
Wolfram Goertz, Die Zeit.

Junglemusikken er insisterende udadvendt med inspiration fra alverdens "grooves"/ rytmer. Med snabelen placeret dybt i jazztraditionen - fra 20´ernes Duke Ellington over Mingus, Ornette og Sun Ra blandes der frit med toner fra Afrika, Indien, Arabien, Bali, Kina og Europa.